Tag : Azijos virtuvė

    Home / Posts tagged "Azijos virtuvė"
21 rugpjūčio, 2018

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
Posted in : Pietūs on by : Ieva
Žymos:, , , ,

Šis Azijos virtuvės patiekalas tikriausiai vienas žinomiausių pasaulyje. Tirpstantys burnoje vištienos gabalėliai vilioja ne vieną. Traški vištiena gali būti patiekiama su įvairiais padažais tačiau tradiciškai tai yra saldžiarūgštis padažas. Dauguma įpratę vadinti tai Kiniškos virtuvės patiekalu, nors labai panašiai gaminamas jis ir Pietų Korėjoje. Šiame recepte aprašomas labiau Kiniškas variantas, nes naudojamas krakmolas, o ne
Read more

20 rugpjūčio, 2018

Birūs ryžiai su kiaušiniu

Birūs ryžiai su kiaušiniu
Posted in : Vakarienė, Pusryčiai, Pietūs on by : Ieva
Žymos:, , , , ,

Visame pasaulyje  plačiai naudojami ryžiai. Jie gali būti patiekiami kaip garnyras arba visas patiekalas. Azijos kultūroje ryžiai valgomi bene kiekvieną dieną, todėl jų patiekimo variantų galime rasti pačių įvairiausių. Vienas tokių birūs ryžiai su kiaušiniais, kurie puikiai dera su traškia vištiena saldžiarūgščiame padaže. Reikės 200 g ryžių 2 kiaušinių 1 a. š. kario prieskonių 0,5
Read more

27 lapkričio, 2017

Korėjietiškas gimbap

Korėjietiškas gimbap
Posted in : Pietūs, Užkandžiai on by : Ieva
Žymos:, , ,

Gimbap Europoje labiau žinomas kaip suši, tačiau tai ne visai tas pats. Suši jau seniai išpopuliarėjęs Europoje kiniečių virtuvės patiekalas, tačiau skirtingai nei korėjietiškame gimbab, suši privalo būti su žuvimi. Tuo tarpu Korėjoje gimbap vadinama viskas kas yra susukta į jūros dumblių lapą. Ką susukti į gimbap tai jau kiekvieno fantazijos reikalas, tai gali būti
Read more

26 lapkričio, 2017

Korėjietiškas hotdog’as

Korėjietiškas hotdog’as
Posted in : Pietūs, Užkandžiai on by : Ieva
Žymos:, , , , , ,

Korėjietiškas hotdog’as itin populiarus Korėjoje greitas maistas. Tai lyg alternatyva mielinėms bandelėms. Šis sotus užkandis puikiai tiks skubantiems žmonėms. Tešlai reikės 1 kiaušinio 200 ml pieno 30 g mielių (10 g sausų mielių) 2,5 valg. š. cukraus 1 a. š. druskos 1 a. š. kepimo miltelių 3 valg. š. aliejaus 500 g miltų Įdarui reikės
Read more