Home / Užkandžiai / Įdaryti riestainiai
7 gruodžio, 2017

Įdaryti riestainiai

 

Riestainiai su varškeVisi žinome riestainius, jie puikiai tinka kaip užkandis prie arbatos . Tačiau įprastus riestainius lengvai galima paversti sotesniu ir puošnesniu užkandžiu. Varške, mėsa ar net grybais įdaryti riestainiai, gali nustebinti svečius ir papuošti užkandžių stalą. Pasitelkus vaizduotę sausainius galima įvairiai dekoruoti, ant varškės uždėti razinų ar riešutų, ant mėsos tiks petražolės lapelis. Taip pat šalia galima patiekti saldaus ar pikantiško padažo. Tai gali būti tiesiog uogienė ar sūrio padažas.

Reikės

  • 200 g  traškių riestainiukų (barankų)
  • 200 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 a. š. cinamono

Paruošimas

  • Dideliame dubenyje supilti riestainius ir užpilti pienu, tam kad jie šiek tiek suminkštėtų. Kadangi pieno nėra daug reikia vis apversti riestainius, kad sušlaptų visi ir iš visų pusių. Taip pat galima pilti daugiau pieno.
  • Kitame inde kiaušinį sutrinti su cukrumi.
  • Įdėti varškę bei cinamoną ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  • Išmirkytus riestinius sudėti ant kepimo formos ir į kiekvieną įdėti po šaukštą varškės mišinio. Kad mažiau priliptų galima naudoti kepimo popierių arba ištepti aliejumi.
  • Kepti 180° orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusios turėtų būti švelniai parudavusios.
  • Su likusiu pienu galima pasidaryti kakavos gėrimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *