Home / Pietūs / Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
21 rugpjūčio, 2018

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Posted in : Pietūs on by : Ieva Žymos:, , , ,

Šis Azijos virtuvės patiekalas tikriausiai vienas žinomiausių pasaulyje. Tirpstantys burnoje vištienos gabalėliai vilioja ne vieną. Traški vištiena gali būti patiekiama su įvairiais padažais tačiau tradiciškai tai yra saldžiarūgštis padažas. Dauguma įpratę vadinti tai Kiniškos virtuvės patiekalu, nors labai panašiai gaminamas jis ir Pietų Korėjoje. Šiame recepte aprašomas labiau Kiniškas variantas, nes naudojamas krakmolas, o ne miltai.

Reikės

  • 400 g vištienos filė
  • 2 valg. š.  sojos padažo
  • 3 valg. š. krakmolo
  • 50 g medaus
  • 3 valg. š. vandens
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • druskos
  • pipirų
  • vištienos prieskonių
  • 0,5 l aliejaus kepimui

Paruošimas

  • Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
  • Pabarstyti mėgstamais prieskoniais ( druska pipirais, vištienos prieskoniais ir kt,)
  • Taip pat ant mėsos užpilti du šaukštus sojos padažo.
  • Ir viską gerai permaišius palikti 30 min pasimarinuoti.
  • Gabaliukus apvolioti krakmole ir dėti kepti į įkaitintą aliejų.
  • Kepti 5-10 minučių kol švelniai paruduos.

Kol kepa vištiena galima pasiruošti padažą.

  • Puode arba gilesnėje keptuvėje sumaišyti medų, vandenį, ir pomidorų padažą. Viską išmaišyti ir šiek tiek pašildyti.
  • Į padažą sudėti iškeptą vištieną ir troškinant viską kartu permaišyti.

Patiekti galima su ryžiais ar daržovėmis.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.