Home / Pietūs / Korėjietiškas hotdog’as
26 lapkričio, 2017

Korėjietiškas hotdog’as

Korėjietiškas hotdog'as

Rezultatas

Korėjietiškas hotdog’as itin populiarus Korėjoje greitas maistas. Tai lyg alternatyva mielinėms bandelėms. Šis sotus užkandis puikiai tiks skubantiems žmonėms.

Tešlai reikės

  • 1 kiaušinio
  • 200 ml pieno
  • 30 g mielių (10 g sausų mielių)
  • 2,5 valg. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 500 g miltų

Įdarui reikės

  • 10 vnt medinių iešmelių
  • ~250 g sūrio lazdelių
  • ~400 g pieniškų dešrelių
  • 10 vnt. lydyto sūrio lapelių
  • 2 kiaušiniai
  • stiklinė džiūvėsėlių
  • 200 ml aliejaus kepinui

Paruošimas

Tešlos paruošimas

  • Pirmiausiai išplakamas kiaušinis su druska ir cukrumi iki vientisos masės.
  • Į išplaktą kiaušinį pilamas šiltas pienas, aliejus ir dedamos mielės. Ir vėl viskas gerai išplakama.
  •  Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir po truputi beriami į tešlą. Kai miltų įpilama tiek, kad maišyti pasidaro sudėtinga, tešla verčiama ant stalo pabarstyto miltais ir minkoma. Tešla atrodo skystoka, limpanti prie rankų, tačiau taip ir turi būti, nes ji dar turi iškilti. Vėliau bus mažiau lipni, taigi nepadauginkite miltų. Išminkyta tešla paliekama valandai kilti šiltoje vietoje.

Korėjietiškų hotdog’u paruošimas

  • Dešreles ir sūrio lazdeles supjaustyti maždaug 2cm storio griežinėliais.
  • Ant iešmelių vieną paskui kitą sumauti dešrelių ir sūrio griežinėlius.
  • Šį vėrinuką apsukti lydyto sūrio lapeliu.
  • Ir visa tai paslėpti tešloje. Galima tiesiog paimti tešlos gabaliuką, ji iškočioti ir apsukti dešreles.
  • Paruoštus vėrinukus aptepti kiaušinio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuse ir kepti įkaitintame aliejuje.
  • Kepti porą minučių kol įgaus šviesiai ruda spalvą.
Korėjietiško hotdog'o gamyba

Dešreles ir sūrį galima mauti ant iešmelio įvairiai, tačiau skaniau kai skoniai tolygiai pasiskirsto

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *