Home / Pietūs / Korėjietiškas gimbap
27 lapkričio, 2017

Korėjietiškas gimbap

GimbapGimbap Europoje labiau žinomas kaip suši, tačiau tai ne visai tas pats. Suši jau seniai išpopuliarėjęs Europoje kiniečių virtuvės patiekalas, tačiau skirtingai nei korėjietiškame gimbab, suši privalo būti su žuvimi. Tuo tarpu Korėjoje gimbap vadinama viskas kas yra susukta į jūros dumblių lapą. Ką susukti į gimbap tai jau kiekvieno fantazijos reikalas, tai gali būti švelnaus skonio, aštrus ar sūrus.  Tačiau dažniausiai vyrauja ryžių ir įvairių daržovių variacijos.

Reikės

  • 4 jūros dumblių lapelių
  • 150 g ryžių suši gamybai
  • 1 morkos
  • 0,5 paprikos
  • 0,5 ilgavaisio agurko
  • 100 g tarkuoto olandiško sūrio
  • 100 g iceberg salotos
  • 100 g virtos vištienos krūtinėlės
  • 2 v. š. druskos
  • 2 kiaušiniai

Paruošimas

  • Pirmiausiai verdami ryžiai. Ryžiai skirti sušiams yra kiek kitokie nei paprasti mūsų naudojami ryžiai, jie lipnesni. Todėl juos naudojant lengviau sėkmingai suvynioti įdarą. Šie ryžiai verdami taip pat kaip ir visi kiti. Viena dalis ryžių pilama į dvi dalis verdančio vandens. Verdama apie 20 minučių ant lėtos ugnies.  Išvirtus ryžius galima pagardinti druska ir sojos padažu.
  • Taip pat išverdama vištienos krūtinėlė.
  • Kol verda ryžiai ir vištiena galima pasiruošti daržoves. Morkos, paprikos ir agurkai supjaustomi juostelėmis. salota taip pat susmulkinama į juosteles. Sutarkuojamas sūris.
  • Kiaušiniai išplakami ir tiesiog kepami keptuvėje kaip omletas. Neturi būti storas, tačiau jei bus per plonas bus sunku apversti.
  • Iškeptą kiaušinį taip pat supjaustyti juostelėmis.
  • Prieš pradedant sluoksniuoti gimbap’ą jūros dumblių lapas šiek tiek, atsargiai pašildomas ant ugnies.
  • Ant jūros dumblių lapelio dedamas sluoksnis ryžių, nereikia tepti labai storai, tačiau padengti per visą lapelį. Nuo apatinio krašto paliekami 2 cm be ryžių.
  • Ant ryžių viduryje lapelio išilgai sluoksniuojama mėsa, kiaušinis, daržovės, sūris ir visa tai apibarstoma druska
  • Susukamas gimbap. Sukant galima naudoti specialų kilimėlį, tačiau tai nėra būtina. Svarbiausia susukti kuo stipriau, kad pjaustant nepradėtų byrėti įdaras.
  • Susukti gimbap supjaustomi 2 cm storio griežinėliais.

Keptas kiaušinis Susuktas gimbap

Ingrediantai gimbap gamybaiGimbap gaminimas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *