Home / Pietūs / Čeburekai lavaše
7 gruodžio, 2017

Čeburekai lavaše

ČeburekaiČeburekai tai totorių patiekalas, kuris puikiai tinka kaip užkandis, tačiau yra gana sotus, tad labiau tiktų pietums. Populiarus maistas skubantiems. Dažniausiai dauguma mėgsta čeburekus, bet vengia juos gaminti dėl sudėtingo tešlos tešlos gaminimo proceso. Todėl galima pasinaudoti paprasta gudrybe ir naudoti lavašą. Skonis nenukentės, o darbo trukmė sutrumpės daugiau nei perpus. Tad jei planuojamas susibūrimas su draugais, tai bus puikus patiekalas. Sotus, todėl neteks rūpintis ar visi svečiai pavalgę ir galima valgyti tiesiog rankomis, kaip  visus kitus užkandžius, tad neliks kalno neplautų indų.

Reikės

  • 10 lavašo lakštų
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 300 g fermentinio sūrio
  • 2 plėšomų sūrio lazdelių
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. miltų
  • 1 stiklinės pieno
  • mėsos prieskonių
  • druskos

Paruošimas

  • Į faršą įtarkuojamas sūris ir įpjaustomos sūrio lazdelės.
  • Supilamas vanduo. Vandens kiekį galima reguliuoti pagal faršo skystumą, paruošto įdaro masė turi būti lengvai tepama.
  • Taip pat įmaišomi prieskoniai ir druska.
  • Lavašo lakštus galima naudoti apvalius, tokiu atveju  forma bus kaip tikrų čeburekų, tačiau aš apvalų lavašą perpjoviau perpus ir man išėjo kiek mažesni, trikampio formos čeburekai. Skoniui tai įtakos neturi, tačiau mažesnius iškepti lengviau.
  • Atskirame inde sumaišomi miltai su pienu ir kiaušiniu.
  • Ant pusės lavašo plonai paskirstomas įdaras ir užlenkiamas.
  • Pamirkoma pieno plakinyje.
  • Ir kepama įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 5 min iš abiejų pusių. Lavašas turi lengvai paruduoti.

Čeburekų gaminimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *