Home / Desertai / Moliūgų keksas
16 spalio, 2018

Moliūgų keksas

Posted in : Desertai on by : Ieva Žymos:, ,

Daugumos mėgstami keksai turi būti drėgni ir saldūs, tačiau ne per daug. Šis keksas būtent toks. Teigiantys, kad nemėgsta moliūgo jo net nepajaus, o keksui moliūgas suteikia purumo ir jis tiesiog tirpsta burnoje. Keksas tikriausiai vienas iš nedaugelio kepinių, kuris negali nepavykti. Na nebent susmegti per dažnai tikrinant. Todėl geriau sulaukti kepimo pabaigos. Ir tikriausiai vienintelė svarbi taisyklė kekso tešlos maišyme – birius ir skystus produktus sumaišyti atskirai, o pabaigoje juos atsargiai sujungti.

Reikės:

  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 puodelių moliūgų tyrės;
  • 2,5 puodelio miltų;
  • 1 a.š. malto cinamono;
  • 0,5 a.š.  druskos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 banano.

Paruošimas

  • Pirmiausia paruošiamas moliūgas. Nulupama maždaug pusė nedidelio moliūgo. Išvalomos sėklos ir sublenderiuojama. Galima tarkuoti per smulkią tarką. Arba apvirti kelias minutes kol suminkštės ir sutrinti į košę.
  • Sviestas sutrinamas su cukrumi.
  • Po vieną įmaišomi kiaušiniai. Geriausia plakti su mikseriu.
  • Į kiaušinių masę įmaišoma moliūgų tyrė.
  • Miltai sumaišomi su druska, cinamonu, kepimo milteliais.
  • Miltų mišinys supilamas į kiaušinių plakinį ir atsargiai šaukštu permaišoma iki vientisos masės.
  • Pusę kekso tešlos dėti į kepimo formą padengtą kepimo popieriumi arba išteptą aliejumi. Ant viršaus užpjaustomas bananas plonais griežinėliais ir užpilama likusi tešla.
  • Kepama apie 1 val. 180 laipsn. temperatūroje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.