Home / Desertai / Keksas su bananais ir šokoladu
20 rugpjūčio, 2018

Keksas su bananais ir šokoladu

Posted in : Desertai on by : Ieva Žymos:, , , ,

Jei namuose liko bananų kuriuos reikia kuo greičiau  suvalgyti, jie puikiai tiks keksui. Keksas vienas paprastesnių pyragų. Jis purus, greitai pagaminamas skanėstas, kurį mėgsta bene visi smaližiai. Keksai gali būti įvairūs, tiek saldūs, tiek pikantiški. Taip pat, ta pati tešla tinka mažiems keksiukams ir didesniam keksui. Tiek vienus, tiek kitus galima įvairiai dekoriuoti ar įdaryti. Vienintelis svarbus aspektas gaminant keksams tešlą – birius ir skystus produktus maišyti atskirai, o pabaigoje juos sujungiant neperplakti tešlos. Tiesiog atsargiai permaišytis šaukštu iki vientisos masės.

Reikės

  • 3 kiaušiniai
  • 200 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 250 ml kefyro
  • 320 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 3  bananai
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 100 g juodojo šokolado
  • 0,5 a. š. druskos

Paruošimas

  • Ištirpinamas sviestas ir paliekamas atvėsti.
  • Kol sviestas vėsta gerai išplakami kiaušiniai su cukrumi.
  • Į kiaušinių plakinį supilamas svietas ir kefyras ir dar kartą viskas išplakama.
  • Bananai sutrinami iki vientisos masės ir įmaišomi į kiaušinių plakinį.
  • Atskirame inde sumaišomi birūs produktai: miltai, kepimo milteliai, druska.
  • Šokoladas ir ir riešutai susmulkinami ir suberiami į miltų mišinį.
  • Galiausiai miltus supilti į kiaušinius ir lėtai, atsargiai permaišyti.
  • Tešlą supilstyti į keksiukų formeles arba į paprastą skardelę su kepimo popieriumi.
  • kepti 200° įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.  ( jei keksiukai 20 minučių)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.